Mai multe curse din UTA Gagauz-Yeri au fost anulate din cauza intemperiei

Mai multe curse din UTA Gagauz-Yeri au fost anulate din cauza intemperiei

Mai multe curse interurbane din UTA Gagauz-Yeri au fost anulate din cauza precipitaţiilor puternice, depunerilor de lapoviţă şi intensificărilor de vînt care au cuprins în ultimele 24 de ore mare parte din teritoriul R. Moldova, preponderent centrul şi sudul ţării, transmite MOLDPRES.


Potrivit managerului Gării Auto din Comrat, Vladimir Ceban, citat de gagauzinfo.md, unele curse interurbane au fost  temporar suspendate, iar transportul care a ieşit, totuşi, la traseu se deplasează cu întîrziere. Responsabilul a afirmat că în general transportarea pasagerilor pe drumurile naţionale se efectuează. Drumarii muncesc în regim activizat, însă pe unele sectoare nu reuşesc să facă faţă lucrurilor.


"O parte din cursele matinale din Vulcăneşti, Copceac, Taraclia şi Chişinău spre Comrat au fost anulate. Din cauza vîntului puternic  este complicat de condus autobuzele, de aceea nu toţi şoferii au riscat să iasă la trafic. Pe drumuri avem vînt puternic, iar vizibilitatea a scăzut semnificativ. Şoferii se străduiesc să circule cu viteză minimă, din care cauză ajung cu întîrziere. De fapt şi pasageri sînt puţini, pentru că oamenii evită să se pornească în asemenea condiţii, cu excepţia celor care într-adevăr au chestiuni urgente”, a menţionat Vladimir Ceban pentru gagauzinfo.md.


Situaţia din UTA Gagauz-Yeri a fost examinată astăzi într-o ședință a Comisiei pentru Situaţii Excepţionale a autonomiei. Membrii Comisiei au examinat starea de lucruri pe fiecare sector din regiune, au dispus  măsurile necesare în condiţii de intemperie şi au declarat că, deocamdată, situaţia în zonă este sub control. Totodată, autorităţile locale au cerut localnicilor să evite ieşirea din case fără necesitate, iar dacă totuşi au nevoie să se deplaseze să respecte normele de echipare în condiţii meteo de iarnă.


Serviciul Hidrometeorologic de Stat va menţine pe parcursul zilei de astăzi, în regiunile de centru şi sud ale ţării, Cod Portocaliu cauzat  de un ciclon sudic cu condiții complicate ale vremii: ninsori, depuneri de lapoviță pe copaci și firele electrice, pe drumuri se vor forma troiene. Vîntul nord-vestic va sufla cu intensificări de pînă la 15-20 metri pe secundă. 


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load