Locul Moldovei în clasamentul celor mai fericite țări din lume

Locul Moldovei în clasamentul celor mai fericite țări din lume

ONU a publicat astăzi, 14 martie, clasamentul celor mai fericite țări din lume.


Conform indicatorilor de confort din fiecare dintre cele 156 de țări din clasament, s-a dovedit că cei mai fericiți de pe planetă sînt finlandezii, iar cei mai nefericiți – locuitorii din Burundi. Moldova a ocupat locul 67.


Indicele de fericire în diferite țări pentru determinarea locului lor în clasament se întocmește pe baza unui număr de indicatori economici – șomaj, inflație, PIB și migrație, care afectează modul în care oamenii trăiesc confortabil în propria lor țară. În plus, se ia în considerare nivelul de fericire și bunăstarea migranților, așa cum, în opinia autorilor ratingului, nivelul de fericire generală a țării se corelează și cu faptul cît de bine trăiesc acolo vizitatorii.


Indicele Moldovei în rating este de 5,64. Vecinii geografici ai Moldovei – România (5,94) și Ucraina (4,1) – au ocupat locurile 52 și, respectiv, 138. Iar vecinii Republicii Moldova în clasament sînt Kosovo (5,66) și Turkmenistanul (5,63). Rusia a ocupat locul 59, cu un indice de 5,81.


Cel mai mare indice este cel al Finlandei – 7,63. Pe locul doi se situează Norvegia – 7,59, pe locul trei – Islanda – 7,49. Aceasta este urmată de Elveția, Olanda, Canada, Noua Zeelandă, Suedia și Australia.


La coada listei se află în general state din Africa – Burundi (2,9), Republica Centrafricană (3), Sudanul de Sud (3,25), Tanzania (3,3), Yemen (3,35), Rwanda (3,4).


 


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load