COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Locuitorii comunei Grătiești călătoresc în autobuze periculoase (VIDEO)

Locuitorii comunei Grătiești călătoresc în autobuze periculoase (VIDEO)

Oamenii din Grătiești au ajuns iar la vremuri grele, din cauza lipsei autobuzelor, ce fac drum din comună pînă la Chișinău și înapoi.

Unii săteni stau cîte o oră și mai bine în stație, pentru a prinde ce a mai rămas din transportul public. „Autobuzele sînt într-o stare deplorabilă și nu circulă conform orarului”, spun localnicii supărați. Autoritățile din sat dau vina pe responsabilii din Primăria municipiului, transmite NOI.md cu referire la jurnaltv.md.

Problemele au început pe 1 martie, cînd locuitorii din Grătiești au aflat că nu vor mai călători la Chișinău în autobuzele confortabile, care au mers ceva ani pe liniile 10 și 28. Oamenilor li s-a spus că firma care le administra a renunțat la afacere, în loc fiind puse mașini vechi, uzate în mare parte, dar administrate de Direcţia generală transport public şi căi de comunicaţie. „Odată cu schimbările au apărut și problemele”, spun locuitorii.


Potrivit localnicilor, un autobuz s-a defectat în chiar prima zi.

Prin sat se zvonește că autobuzele care circulau pînă nu demult au fost scoase de pe linie pentru că angajații firmei nu ar fi primit salarii timp de trei luni și... s-au concediat.

Oamenii s-ar fi adresat la primărie, dar acolo li s-a spus că alte soluții nu sînt, deocamdată. La ora cînd făceam filmările, primarul comunei Grătiești, Victor Mardare, nu se afla la locul de muncă.

Pentru a comenta situația din Grătiești l-am sunat pe directorul interimar al Direcției generală transport public şi căi de comunicaţie, Lilian Copaci, însă el nu ne-a răspuns la apel. Vom reveni la acest subiect.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load