COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

La alegerile din Hîncești pixurile vor fi dezinfectate după fiecare alegător

La alegerile din Hîncești pixurile vor fi dezinfectate după fiecare alegător

Alegerile parlamentare noi în circumscripția nr. 38, Hîncești, planificate pentru 15 martie, vor avea loc în condiții de protecție și igienizare sporită, avînd în vedere situația epidemiologică din țară.

Președinta Consiliului electoral al circumscripției electorale Hîncești, Zinaida Dubceac, a declarat pentru IPN că în toate secțiile de votare vor fi soluții antiseptice, iar membrii birourilor electorale vor purta măști medicale. De asemenea, va fi dirijat fluxul de votanți în incinta secțiilor de votare.

Pixurile cu care vor semna alegătorii în listele electorale vor fi dezinfectate după fiecare alegător. La fiecare două ore, în secțiile de votare se vor dezinfecta suprafețele. O persoană din cadru biroul electoral al secției de votare va fi responsabilă de ordinea publică, alegătorii vor fi dirijați așa încît să nu se formeze aglomerări.

Președinta Consiliului electoral al circumscripției electorale Hîncești a mai spus că este examinată posibilitatea ca fiecare alegător, odată intrat în secția de votare, să-și dezinfecteze mîinile cu antiseptic sau să-și poată spăla mîinile. Dacă alegătorii vor fi observați că stau în grupuri, aceștia vor fi informați privind pericolul de îmbolnăvire cu COVID-19, cu recomandarea să plece pe la casele lor după ce și-au exercitat dreptul la vot.

Dacă vreunul dintre candidați la alegeri va decide, de exemplu, să împartă măști alegătorilor, Zinaida Dubceac, spune că, probabil, acest lucru va fi considerat ca mită electorală. Însă va trebui să fie consultată Comisia Electorală Centrală.

În circumscripția nr. 38, Hîncești vor fi deschise 44 de secții de votare.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load