Judecătoarea care a anulat rezultatele alegerilor din Chișinău, avansată în grad

Judecătoarea care a anulat rezultatele alegerilor din Chișinău, avansată în grad

Judecătoarea Rodica Berdilo, care acum aproximativ un an a anulat rezultatele alegerilor locale noi din Chișinău, a fost avansată avansată în gradul V de calificare, printr-o decizie a Consiliului Superior al Magistraturii, scrie Anticoruptie.md.


Prin hotărîrea Colegiului de Evaluare a Performanțelor Judecătorilor (CEP) din 17 mai, Rodica Berdilo a acumulat în total 83 de puncte și a fost evaluată cu calificativul „foarte bine”.


„În partea ce ține de organizarea activității profesionale, judecătoarea Rodica Berdilo îşi exercită obligaţiile de serviciu demonstrînd abilităţi profesionale la un nivel înalt, respectă etica profesională, asigură apărarea drepturilor și libertăților persoanelor, onoarei și demnității acestora, își desfășoară munca în conformitate cu cerinţele legii la înfăptuirea justiţiei şi asigură interpretarea şi aplicarea uniformă și coerentă a legislaţiei”, au mai constatat membrii Colegiului, potrivit sursei citate.


„Pe parcursul activității sale, Rodica Berdilo nu a comis fapte compromițătoare și a respectat normele Codului de etică a judecătorului”, se mai arată în aprecierea dată de evaluatori, citată de Anticoruptie.md.


Alegerile locale noi din Chișinău, organizate anul trecut, au fost cîștigate de Andrei Năstase. Rezultatele au fost însă anulate, argumentul instanței fiind că acesta a făcut agitație electorală în ziua tăcerii, printr-un live pe Facebook, care ar fi influențat, în opinia magistratei, opțiunea electoratului. Ulterior, procesul verbal prin care Năstase a fost sancționat pentru agitație electorală a fost anulat.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load