TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Instruirea mai multor angajați de la ANTA în domeniul anticorupție, finalizată

Instruirea mai multor angajați de la ANTA în domeniul anticorupție, finalizată

Autoritatea administrativă ,,Agenția Națională Transport Auto” în parteneriat cu Centrul Național Anticorupție al Republicii Moldova (CNA) a finalizat instruirea personalului Agenției în domeniul asigurării integrității profesionale, norme de conduită, control și răspundere pentru lipsa integrității.

În cadrul seminarelor, formatorii CNA au abordat subiecte referitoare la:

- Corupție, prevenirea corupției, integritate;

- Vulnerabilități și riscuri de corupție;


- Funcțiile sensibile, testarea integrității;

- Standarde de integritate / normele de conduită profesională (regimul juridic al cadourilor, declararea conflictului de interese, avertizarea de integritate, denunțarea manifestărilor de corupție etc.);

- Efectele și răspunderea juridică (disciplinară, materială, contravențională, penală) pentru încălcarea normelor de conduită profesională.

Scopul de bază al instruirii constă în promovarea integrității instituționale, combaterea actelor corupționale și a unor eventuale abuzuri, prin educarea continuă în spiritul toleranței zero față de corupție.

Instruirea sistematică a angajaților în domeniul integrității profesionale reprezintă unul dintre instrumentele promovate continuu de către Autoritatea administrativă ,,ANTA”, menit să contribuie la conștientizarea responsabilității ce îi revine fiecărui angajat în exercitarea onestă a atribuțiilor de serviciu.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load