Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Vladimir a transmis un mesaj de Ziua copiilor

Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Vladimir a transmis un mesaj de Ziua copiilor

Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Vladimir, Întîistătător al Bisericii Ortodoxe din Moldova, a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului 2019, informează Noi.md.


Potrivit acestuia, ziua Internațională a Copilului reprezintă un prilej de a-I mulțumi, cu recunoștință, Bunului Dumnezeu pentru acest mare dar al lumii noastre reprezentat de copii, simbol al milostivirii pline de iubire a Tatălui ceresc.


”Pentru a le asigura o educație spirituală, culturală și științifică adecvată, avem datoria de a sprijini familia naturală, formată din tată și mamă, ca mediu optim, natural, normal și potrivit pentru creșterea și dezvoltarea copiilor noștri.


Biserica străbună, Familia și Școala, sînt cei trei piloni fundamentali pe care trebuie să se sprijine educația și dezvoltarea armonioasă a copiilor noștri, astfel că buna colaborare dintre ele este o garanție a reușitei acestui deziderat.


Avem datoria de a contribui, cu mai multă responsabilitate, la buna creștere și educație a copiilor noștri, neuitînd că încă sînt copii care trăiesc în sărăcie, nu au acces la spiritualitate, cultură și educație, ori au unul sau chiar ambii părinți aflați în afara țării”, se arată în mesajul Mitropolitului. 


Totodată acesta a felicitat și binecuvîntat toți copiii, toți părinții trupești și sufletești, în mod deosebit, educatorii și educatoarele, profesorii și profesoarele și pe toți cei care ajută copiii să simtă iubirea și binecuvîntarea lui Hristos pentru ei.


”Să-L rugăm pe Bunul Dumnezeu să ocrotească copiii, părinții și pe cei ce ajută familiile care nasc și cresc copiii în credința sfîntă, în iubirea față de Dumnezeu și de aproapele, spre slava Preasfintei Treimi, bucuria familiei, binele Bisericii și al societății”, a mai scris Mitropolitul Vladimir. 


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load