TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

În sudul Moldovei, după reconstrucție, a mai fost deschisă o Casă de Cultură

În sudul Moldovei, după reconstrucție, a mai fost deschisă o Casă de Cultură

În satul Chiriet-Lunga, în autonomia găgăuză, în sudul Moldovei, după o reconstrucție totală, a fost redeschisă Casa de Cultură, relatează Noi.md.


Proiectul a fost implementat cu participarea financiară comună a Agenției de Dezvoltare din Republica Turcă, TIKA, și a Comitetului Executiv al Găgăuziei. Evenimentul, însemnat pentru sat, a atras sute de săteni, oaspeți din Ankara, Chișinău și Comrat.


Proiectul implementat a fost înalt apreciat de către directorul adjunct al TIKA, Birol Cetin. El a menționat că acesta este primul, dar nu și ultimul, proiect al agenției turce din Chiriet-Lunga.


„Sper că cooperarea noastră va continua. Alături de proiecte sociale și proiecte de reabilitare a infrastructurii, trebuie create noi locuri de muncă în sectorul agricol. Noi avem experiența din alte țări în această direcție. Sîntem gata să o aplicăm și aici”, a spus Birol Cetin.


Șeful autonomiei, Irina Vlah, a spus că pe parcursul a 4 ani, în Găgăuzia au fost reconstruite 12 case de cultură. În Comrat și Chiriet-Lunga, la lucrări a participat financiar agenția TIKA.


„Îmi amintesc bine ce dispoziție predomina în satul dumneavoastră la începutul primului meu mandat de bașcan. Voi nu credeați că în sat vor veni investiții, dar ele au venit. Se lucrează la proiectul de aprovizionare cu apă, a fost reparat liceul, casa de cultură, clădirea primăriei, a fost construit un teren de joacă și multe altele. Cu ajutorul partenerilor externi și cu resurse proprii, Comitetul Executiv creează condiții pentru ca dumneavoastră să fiți mîndri de satul natal și să vreți să locuiți aici”, a spus Irina Vlah.


Costul total al lucrărilor efectuate a constituit aproximativ 2 milioane 300 mii lei. Majoritatea cheltuielilor au fost suportate de partea turcă, iar contribuția Comitetului Executiv s-a ridicat la 637 mii lei. Din contul acestor fonduri, a fost reparată sala, scena, a fost renovată fațada, treptele și interiorul clădirii.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load