TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

În fața unui liceu din Peresecina a fost aplicat un marcaj rutier neobișnuit (VIDEO)

În fața unui liceu din Peresecina a fost aplicat un marcaj rutier neobișnuit (VIDEO)

„Pentru că viața fiecărui copil contează!” – este mesajul Inspectoratului Național de Patrulare (INP) la inaugurarea unui marcaj rutier „cu morală”, aplicat în fața unui liceu din Peresecina, raionul Orhei.

Traseul Chișinău- Bălți, care trece prin localitate, este unul dintre cele mai aglomerate din țară, dar și cu accidente rutiere înregistrate frecvent; porțiunea de carosabil este lată și mai greu de traversat, iar instituția de învățămînt din localitate se află chiar pe marginea traseului. Ținînd cont de acești factori, s-a decis ca noua trecere de tip „Covor Frînare” pentru pietoni să fie creată anume aici.


Proiectul este implementat pentru prima dată la noi, iar materialele necesare pentru aplicarea marcajului au fost donate de un fost angajat al poliției rutiere, nepoțeii căruia frecventează liceul din această localitate.

Scopul respectivei treceri pentru pietoni este de a sensibiliza conducătorii auto și de a-i atenționa că acest loc este aglomerat și că traversează copiii; iar pietonii să se simtă în siguranță. Culoarea marcajului se observă de departe, este vizibil și noaptea, iar structura este abrazivă, atenționînd șoferii că se apropie de locul unde se traversează.

Inspectoratul Național de Patrulare a preluat ideea unui astfel de marcaj din țara vecină – Romînia, unde s-a demonstrat eficiența acestuia și reducerea numărului de accidente rutiere în locurile unde a fost aplicat. În acest context, INP îndeamnă administrațiile publice locale și municipale să susțină acest proiect pentru a avea asemenea marcaje în toate localitățile, în preajma instituțiilor de învățămînt amplasate în zone periculoase.

„Viața are Prioritate, iar Viața unui copil are tot dreptul să fie protejată!
#INP_iubește_copiii_protejează_viața” – este mesajul polițiștilor de patrulare.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load