X 
Transnistria stiri: 1421
Eurovision stiri: 504

Treceri pietonale la Durlești, instalate de părinți. Aceștia au fost amendați

15 sep. 2023,, 10:15   Capitala
6184 0

Un grup de părinți din Durlești au instalat din propria inițiativă opt treceri de pietoni. Aceștia spun că au făcut-o pentru siguranța copiilor lor, întrucît numărul mare de accidente rutiere din localitate îi pune-n gardă.

Oleg Popușoi este liderul unui grup de inițiativă din Durlești, din care fac parte peste 50 de membri. Bărbatul spune că locuitorii suburbiei, de mult timp solicită Primăriei să instaleze mai multe treceri de pietoni, mai cu seamă în zonele aglomerate, unde s-au înregistrat mai multe accidente rutiere.

Cînd au văzut că administrația locală nu ia măsuri, oamenii au pus mînă la mînă și au instalat opt treceri de pietoni. Lucru pe care Primăria nu l-a acceptat, iar în consecință, Oleg Popușoi, ca lider al grupului, s-a ales cu două amenzi a cîte 900 de lei fiecare și cu două procese-verbale.

„Facem lucruri bune, iar Primăria ne amenință”, a spus Oleg Popșoi, notează Noi.md cu referire la tv8.

Locuitorii suburbiei spun că trecerile de pietoni sînt necesare în aceste zone. „Era foarte periculos, într-o zi, eu veneam de la magazin și o mașină a trecut pe alături cu o viteză foarte mare”.


Trecerile pietonale au fost instalate în locurile aglomerate, dar prioritate au avut zonele din preajma școlilor și grădinițelor. Specialiștii în urbanism și amenajare de la Primăria Durlești spun că trecerile de pietoni au fost instalate ilegal.

„S-a adeverit că toate trecerile de pietoni supraînălțate nu au fost coordonate cu nici o instituție publică. În primul rînd, trebuia elaborat un proiect tehnic, de către specialiștii în domeniu, deoarece, trecerile de pietoni înainte de a fi construite se proiectează, se calculează. După părerea mea, ele trebuie dezinstalate și amplasate conform regulamentului”.

Deocamdată, Inspectoratul Național pentru Securitate Publică nu a venit cu o reacție în privința acestui caz.

2
1
0
4
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?