Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4027

Mai multe treceri pietonale supraînălțate, amenajate în apropierea școlilor

25 aug. 2023,, 11:30   Societate
2306 0

Administrația de Stat a Drumurilor (ASD) reiterează angajamentul său în implementarea măsurilor de îmbunătățire și sporire a siguranței rutiere pe drumurile publice naționale, cu scopul de a crea un sistem rutier sigur, eficient și sustenabil pentru toți utilizatorii.

În acest scop, au fost amenajate 157 de treceri pietonale supraînălțate în zonele cu limită de viteză R30, preponderent în apropierea instituțiilor de menire socială și a școlilor. Scopul acestor acțiuni este de a oferi siguranță copiilor atunci cînd traversează drumurile, notează Noi.md.

Trecerile pietonale supraînălțate sînt semnalizate corespunzător, cu indicatoare rutiere și linii de trecere pietonală pe suprafața ridicată, pentru a avertiza șoferii cu privire la prioritatea pietonilor în aceste zone.

"Ne propunem să continuăm această inițiativă, colaborînd cu autoritățile locale și comunitățile din întreaga țară pentru a dezvolta și implementa soluții inovatoare pentru sporirea siguranței în trafic", se arată în comunicatul ASD.

În contextul în care se apropie noul an școlar, ASD îndeamnă șoferii să manifeste o atenție sporită în apropierea instituțiilor de menire socială și a școlilor și să acorde prioritate pietonilor.


5
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?