COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Guvernul cere la CtEDO revizuirea hotărîrii în cazul "Gemenii"

Guvernul cere la CtEDO revizuirea hotărîrii în cazul "Gemenii"

Guvernul R. Moldova a emis o solicitare către Curtea Europeană pentru Drepturile Omului (CtEDO) prin care cere să fie revizuită hotărîrea pronunțată la 18 februarie 2020, privind dosarul „Gemeni”, în care statul a fost obligat, pînă la 18 mai, să achite 1,5 milioane de euro drept prejudiciu material, 5000 de euro cu titlu de prejudiciu moral şi 10000 de euro pentru costuri şi cheltuieli.

Totodată, prin decizia Curții de la Strasbourg, autoritățile R. Moldova urmau să restituie clădirea, circa jumătate din complexul comercial, dar și terenul luat de la reclamanți sau să li se plătească încă 2,1 milioane de euro cu titlu de cost al imobilelor, fapt neexecutat de Guvern.

În cererea semnată de Oleg Rotari, agent guvernamental la CtEDO, publicată de portalul anticorupție.md, Guvernul cere instanței europene să revizuiască și să rectifice hotărîrea din 18 februarie, invocînd că mai multe afirmații ale reclamanților se contrazic, păgubiților le-ar fi fost acordate prea multe spații în cadrul complexului comercial, numărul de acțiuni a fost calculat eronat, iar reclamanții nu au deținut proprietățile menționate în hotărîrea Curții din 18 februarie 2020, astfel încît Guvernul să i le restituie.


ZdG a solicitat o reacție din partea agentul guvernamental la CtEDO, Oleg Rotari, semnatarul adresării către CtEDO, dar acesta a refuzat să comenteze, spunînd că „nu ține de competențele mele să dau oarecare interviuri”.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load