TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Grupare criminală specializată în trafic de droguri, destructurată

Grupare criminală specializată în trafic de droguri, destructurată

O grupare criminală care a pus în aplicare o schemă infracțională de introducere și comercializare a drogurilor în sumă de aproximativ 9 milioane lei pe teritoriul Republicii Moldova, a fost destructurată.


Începînd cu primăvara anului 2018, liderii grupării criminale în vîrstă de 21-28 de ani introduceau drogurilor pe teritoriul Republicii Moldova prin intermediul rutelor internaționale de pasageri, iar utlerior organizau comercializarea drogurilor prin intermediul unei aplicații securizate.


Drogurile erau camuflate în spații cu acces public, la rădăcina copacilor, sub bordure, pietre și alte locații, iar prin intermediul unei aplicații speciale, era fixat locul exact de ascundere a drogurilor și transmis prin canalul securizat liderilor grupării. Concomitent, liderii grupării organizau perfectarea cardurilor bancare, inclusiv pe numele altor persoane, pentru a putea gestiona banii rezultați din vînzarea drogurilor.


Astfel, urmărind scopul comercializării drogurilor fără un contact fizic cu cumpărătorul, a fost creat un ”telegram canal”, unde organizatorii schemei infracționale plasau informații despre comercializarea drogurilor, iar în canalul securizat erau admiși doar utilizatori de încredere.


Doritorii de a procura droguri, erau acceptați de către conducătorii grupării în „chat”-ul indicat. Ulterior, prin intermediul canalului de comunicație securizat, cumpărătorii primeau instructaj referitor la modalitatea de procurare a drogurilor.


După aceasta cumpărătorul primea de la organizator ”link”, la accesarea căruia cumpărătorul identifica locul unde erau ascunse drogurile, astfel încît vînzătorul și cumpărătorii de droguri nu aveau contact fizic.


Astfel, s-a stabilit că în perioada 2018-iulie 2019, gruparea criminală documentată a spălat bani în sumă de aproximativ 9 mln. lei, rezultați din vînzarea drogurilor, utilizînd circa 28 conturi bancare și aproximativ 90 portmonee electronice.


În rezultatul perchezițiilor efectuate la domiciliile și mijloacele de transport al membrilor grupării criminale au fost ridicate mai multe carduri bancare pe numele diferitor persoane, inclusiv a liderilor grupării criminale bani în sumă de aproximativ 400 000 lei, instrumente și obiecte pentru împachetarea drogurilor, precum și alte obiecte care probează comiterea infracțiunilor.


Dacă vor fi găsiți vinovați făptașii riscă între 7 și 15 de ani de închisoare.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load