TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Expoziția „Inima mea e Moldova" s-a deschis la Baku (FOTO)

Expoziția „Inima mea e Moldova" s-a deschis la Baku (FOTO)

O expoziție de lucrări ale artiștilor plastici din Moldova, Antonina și Vitalie Grişciuc, intitulată „Inima mea e Moldova" s-a deschis la Muzeul de Artă Modernă din Baku, transmite Noi.md.

La eveniment au participat personalități publice, reprezentanți ai misiunilor diplomatice acreditate în Azerbaidjan, cunoscuţi oameni ai culturii şi artei, reprezentanți ai tineretului creativ.

Potrivit agenţiei Trend Life, directorul Muzeului de Artă Modernă, Khayyam Abdinov, care a ţinut un scurt discurs de inaugurare, a declarat că această expoziție a fost organizată de Ambasada Moldovei în Azerbaidjan. Expoziția cuprinde mai mult de 50 de lucrări de artă realizate în diferite tehnici de pictură. Principalele motive ale lucrării le reprezintă satele moldovenești, arhitectura Chișinăului de odinioară, precum și viaţa cotidiană a locuitorilor Moldovei.


Ambasadorul Republicii Moldova în Azerbaidjan, Gheorghe Leucă, a menționat că expoziția „Inima mea e Moldova" a fost organizată în cadrul festivalului „Săptămîna Francofoniei", care a avut loc în capitala Azerbaidjanului.

Vorbind despre creaţia artiștilor, diplomatul a subliniat că Antonina și Vitalie Grişciuc participă la expoziții de artă timp de 25 de ani, lucrările lor fiind prezentate în Moldova, România, Rusia, Israel, Spania, Luxemburg, Belgia, Germania, Japonia, Franța. Lucrările artiștilor sînt păstrate în colecții publice și private în multe țări ale lumii.
S-a menţionat că acest eveniment joacă un rol semnificativ în consolidarea și dezvoltarea relațiilor dintre cele două țări în domeniul culturii și artei.

La rîndul său, Vitalie Grişciuc și-a exprimat recunoștința față de organizatorii vernisajului, precum și tuturor oaspeților prezenți la eveniment. „Am adus în oraşul dumneavoastră frumos o parte a Patriei noastre, o parte din Moldova. Sper că lucrările noastre vor fi pe placul publicului din Baku", a adăugat el.

În continuarea evenimentului, oaspeții s-au familiarizat cu expoziția, care a inclus lucrări realizate în diverse tehnici, inclusiv acuarelă, gravură și pictura cu cerneală. În lucrările lor, autorii au ilustrat case vechi, străzi înguste, clădiri arhitecturale din Chișinău, peisaje urbane și rurale ale Moldovei, viața cotidiană a oamenilor din țară. Dragostea pe care o au în sufletul lor Antonina și Vitalie Grişciuc pentru Moldova este întruchipată în fiecare lucrare. Tablourile autorilor sînt de-a dreptul pătrunse de această dragoste, astfel încît toate par a emite căldură și lumină.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load