COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

"Este viu?.." Scrisori de pe front ale Eroului Uniunii Sovietice Anatol Șagalov

"Este viu?.." Scrisori de pe front ale Eroului Uniunii Sovietice Anatol Șagalov

În cadrul proiectului "Este viu?.."Scrisori de pe front" managerul radio Andrei Kovalenko citește scrisoarea Eroului Uniunii Sovietice Anatol Șagalov, scrisă familiei pe 2 aprilie 1943, transmite Noi.md.

Anatol Șagalov (1924-1944). Membru al VLKSM. Soldat. Pe front era purtătorul de steag al regimentului 403. La 24 martie 1945, pentru curaj și vitejie, i s-a conferit post mortem titlul de Erou al Uniunii Sovietice.


Proiectul "Este viu?.. Scrisori de pe front" este dedicat aniversării a 75 de ani de la Victoria în Marele Război pentru Apărarea Patriei, iar autoarea sa este prezentatoarea de radio și televiziune, Tais Razumovskaia.

Acest proiect a fost creat pentru a spune "mulțumesc" celor care nu vor mai auzi, pentru a onora memoria soldaților din acei îndepărtați ani de război, a ne închina în fața lor pentru faptele eroice și pacea pe care au apărat-o pentru noi cu un preț scump, pentru a ne închina tuturor ostașilor căzuți în luptă și a-i felicita pe toți cei vii cu Ziua Marii Victorii!

În cadrul proiectului, scrisorile de pe front găsite în arhive, datorită cărora s-a păstrat legătura cu familia și cei apropiați și speranța secretă de a reveni acasă victorioși, sînt citite de elevi și pensionari, personalități publice și rude.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load