Dosarul ”Pro Imobil”: Procurorii cer audierea a 100 de martori

Dosarul ”Pro Imobil”: Procurorii cer audierea a 100 de martori

Dosarul penal în care compania imobiliară „Pro Imobil” și Vladislav Musteață, fondatorul afacerii, au fost învinuiți de evaziune fiscală, a ajuns în judecată.


În instanță, procurorii și-au arătat intenția de a audia 100 de martori, fapt ce a provocat îngrijorarea magistratei care examinează dosarul, se arată într-o investigație a Ziarului de Gardă.


Aceasta s-a adresat Curții Constituționale cu o solicitare de a declara „parțial neconstituțional” un articol din Codul de Procedură Penală, care reglementează modalitatea de audiere și transcriere a declarațiilor martorilor.


”Prezentul proces judiciar cu 100 de martori pe listă poate dura 4-5 ani.  Astfel, deși pana de gîscă a fost înlocuită cu tastatura, procesul de transcriere a declarațiilor nu a accelerat prea mult și aceasta în era tehnologiilor informaționale și călătoriilor spațiale”, își argumentează judecătoarea sesizarea.


Inculpatul Vladislav Musteață nu-și recunoaște vina și nu a optat pentru examinarea cauzei în procedură simplificată.


CC încă nu a luat o decizie pe marginea sesizării, care a fost înregistrată la începutul lunii mai. Lucreția Zaharia, procuror șef adjunct la PCCOCS precizează că cei 100 de martori ai acuzării din dosar sînt actuali sau foști angajați ai companiei sau clienți. „Ei toți au fost audiați la urmărirea penală, iar fiecare persoană care a fost audiată la urmărirea penală, are obligația să vină în fața instanței și să-și mențină declarațiile sau să completeze cu ce au de completat”.


Dosarul penal în care este vizată compania „Pro Imobil” a fost inițiat în august 2017 pentru infracțiuni de evaziune fiscală.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load