COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Dosarul "Gemenii": Chicu a anunțat cum vor fi trași la răspundere judecătorii implicați

Dosarul "Gemenii": Chicu a anunțat cum vor fi trași la răspundere judecătorii implicați

Premierul Ion Chicu a declarat că toți judecătorii care vor emite hotărîri în baza cărora Republica Moldova va fi condamnată la CEDO vor răspunde material.

Șeful Guvernului a menționat, după ședința săptămînală de la Președinție că, pînă la 15 martie, Ministerul Justiției va elabora și va prezenta un mecanism de înaintare a acțiunii în regres în privința judecătorilor care emit decizii pentru care Moldova e condamnată la CEDO.

”Acțiunea în regres înseamnă că persoanele respective trebuie să răspundă, inclusiv material. Este abordarea pentru toate deciziile pe care le vom primi noi mai departe de plată în urma condamnărilor la CEDO”, a declarat Chicu.


Potrivit premierului, Ministerul Finanțelor pregătește rectificări la bugetul de stat pentru a identifica 70 de milioane de lei din banii alocați sistemului justiției, pentru a plăti prejudiciul stabilită de CEDO în cauza „Gemeni”.

”Ca să identificăm aceste 70 de milioane trebuie să tăiem de undeva. De unde? De la copii? Nu. Pensionari? Nu. Tăiem din sectorul justiției. Banii trebuie să-i luăm de acolo de inde se comit aceste ilegalități”, a declarat Chicu.

Ministerul Justiției a sesizat Procuratura Generală în privința încălcărilor constatate de CEDO în cauza „Gemeni”, prin care statul nostru a fost supus unei plăți de 70 de milioane de lei.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load