COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Dodon: Restricțiile impuse în Republica Moldova au adus rezultate

Dodon: Restricțiile impuse în Republica Moldova au adus rezultate

Președintele Igor Dodon se arată optimist în ceea ce privește răspîndirea coronavirusului de tip nou în Republica Moldova.

În cadrul briefingului din 30 martie, acesta a menționat că restricțiile adoptate de Comisia Situații Excepționale dau roade și prognoza de 2 mii de îmbolnăviri pînă la mijloc de aprilie ar putea să nu se adeverească.

„Dacă menținem acest ritm, atunci vom revedea prognoza pe care am anunțat-o și eu și domnul prim-ministru, care presupunea că la mijlocul lunii aprilie am putea avea peste 2 mii de cazuri. Dacă menținem aceste restricții și acest trend pe care îl avem la moment, cel mai probabil, vom avea mai puțin de 2 mii de cazuri la mijlocul lunii aprilie”, a declarat Igor Dodon.


Șeful statului a făcut apel la înțelegere din partea cetățenilor și menținerea acelor restricții impuse de autorități.

Igor Dodon a precizat că centrul de triere a pacienților suspecți de infectare cu COVID-19 va putea fi utilizat peste două zile.

„În Republica Moldova sînt trei niveluri de spitale: naționale, regionale și raionale. La toate nivelurile sînt pregătite paturi suficiente în caz de necesitate și sporirea numărului celor infectați, însă s-a luat decizia de a se crea un centru de triere a celor suspecți la complexul Moldexpo. Cel mai probabil, acesta va fi funcțional în următoarele două zile”, a menționat Dodon.

Amintim că premierul Ion Chicu a anunțat, pe 29 martie, că la Centrul expozițional Moldexpo va fi organizat un centru de triere al suspecților de COVID-19. Acesta va avea o capacitate de circa 700 de locuri.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load