COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Dodon: Renovarea casei-muzeu ”A.S.Pușkin” va fi finalizată pînă pe 21 septembrie

Dodon: Renovarea casei-muzeu ”A.S.Pușkin” va fi finalizată pînă pe 21 septembrie

Lucrările de renovare a casei-muzeu ”A.S.Pușkin” din Chișinău vor fi lansate în perioada martie-aprilie curent, iar reparația se planifică a fi finalizată pînă pe 21 septembrie, cînd va fi marcată împlinirea a 200 de ani de la exilarea marelui poet rus la Chișinău.

Despre acest lucru a anunțat președintele Moldovei, Igor Dodon, care a efectuat o vizită la Casa-muzeu A. S. Pușkin din Chișinău în cadrul căreia s-a familiarizat cu starea clădirilor complexului muzeal, transmite Noi.md.

Șeful statului a constatat cu regret că monumentul de arhitectură, care n-a mai fost restaurat din anul 1987, se află într-o stare dezastruoasă, iar acoperișul principalei clădiri a muzeului - căsuța Naumov, este spart și necesită de urgență să fie reparat.


Potrivit președintelui, s-a hotărît ca, în comun cu Ministerul Culturii Republicii Moldova și Primăria Municipiului Chișinău, să fie identificate și alocate circa 550 mii de lei pentru reconstrucția acoperișului precum și să fie efectuată o expertiză tehnică a complexului muzeal, astfel încît în perioada martie-aprilie lucrările de renovare să fie lansate.

Totodată, Igor Dodon și-a exprimat încrederea ca pînă în data de 21 septembrie, cînd va fi marcată împlinirea a 200 de ani de la exilarea marelui poet rus la Chișinău, lucrările de renovare vor fi finalizate.

El a menționat că, Casa-muzeu Alexandr Pușkin nu este doar un monument de arhitectură și istorie de însemnătate națională, dar reprezintă și un simbol al relației de prietenie pe care o avem cu partenerul nostru strategic, Federația Rusă.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load