COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Detalii noi despre coronavirus: Șase moldoveni rămîn internați la Toma Ciorbă

Detalii noi despre coronavirus: Șase moldoveni rămîn internați la Toma Ciorbă

În prezent, șase persoane rămîn internate la Spitalul Clinic de boli înfecțioase din capitală Toma Ciorbă, transmite Noi.md.

Despre aceasta a anunțat ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, potrivit căreia toate aceste persoane au venit din zone de risc, fiindu-le prelevate probele.

Cît despre cei patru moldoveni, 2copii și 2 adulți, despre care se zvonea că ar fi infectați cu noul coronavirus, testele au ieșit negative. Dumbrăveanu a vorbit și despre starea pacientei internate în Spitalul Republican din Chișinău, la care s-a confirmat infectarea cu COVID-19.

„Avem o dinamică pozitivă ușoară, pacienta nu mai are nevoie de respirație asistată. Sperăm ca tratamentul prescris să aibă dinamică pozitivă și să se însănătoșească”, a declarat ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.


Cît despre cei 17 moldoveni aflați în regim de izolare pe teritoriul României, Dumbrăveanu spune că ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene de la noi este la legătură permanentă cu autoritățile din țara vecină și că mai tîrziu va reveni cu detalii.

Viorica Dumbrăveanu mai spune că tuturor persoanele depistate cu febră, pe parcursul zilei de astăzi, le-au fost prelevate probele, toate fiind izolate la spitalul Toma Ciorbă.

Cît despre cele 14 persoane, care au îndeplinit eronat fișele epidimiologice, ministra a declarat: „Realizăm acțiuni pentru identificarea persoanelor care au completat eronat fișele. Vom modifica formatul fișelor epidimiologice și dacă va fi cazul vom aplica sancțiuni”.

Amintim, că pînă în prezent, în țara noastră a fost identificat un caz de COVID-19, la o femeie de 48 de ani, revenită din Italia.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load