Decizia Curţii de Apel în dosarul ex-judecătorului care critica sistemul

Decizia Curţii de Apel în dosarul ex-judecătorului care critica sistemul

La 16 iulie, Curtea de Apel Chișinău a anulat hotărîrea Consiliului Superior al Magistraturii din 16 octombrie 2018 prin care Gheorghe Balan, actualul șef interimar al Inspectoratului General al Poliției, a fost demis din funcția de judecător.

În baza hotărîrii Consiliului, anulată recent, la 28 decembrie 2018, președintele Igor Dodon semna decretul prin care îl elibera din funcție „în legătură cu comiterea unei abateri disciplinare”.

Totodată, marți, 23 iulie, Consiliul Superior al Magistraturii a examinat o contestație depusă de Gheorghe Balan într-o altă procedură disciplinară care fusese inițiată în privința sa de către Colegiul Disciplinar, în urma căreia a fost demis, repetat, din funcție, la 18 ianuarie 2019, după emiterea decretului de către președinte. Membrii Consiliului au înlocuit pedeapsa privind „eliberarea din funcție” cu una mai puțin severă – „mustrare”.

Gheorghe Balan, ajuns în ultimii ani în atenția opiniei publice, după ce a comparat justiția din R. Moldova cu o stînă, pe politicieni numindu-i „măscăricii de la guvernare care se vor dictatori”, a fost demis, printr-o hotărîre a Colegiului Disciplinar (CD) de pe lîngă Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) din 20 aprilie 2018, în urma unei plîngeri depuse de un primar democrat și de opt consilieri locali.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load