Cum vor fi marcați cei 660 de ani de la întemeierea Statului Moldovenesc?

Cum vor fi marcați cei 660 de ani de la întemeierea Statului Moldovenesc?

În cadrul celebrării a 660 de ani de la înființarea Statului Moldovenesc, în Moldova se vor desfășura o serie de evenimente - eveniment istoric crucial pentru țara noastră, transmite Noi.md.


Despre acest lucru s-a discutat la întrevederea pe care președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut-o cu Dumitru Roibu - președintele Comisiei pentru tineret din cadrul Consiliului Societății Civile pe lîngă Președintele Republicii Moldova.


Părțile au discutat despre unele propuneri privind marcarea în anul curent a 660 de ani de la întemeierea Statului Moldovenesc - eveniment istoric crucial pentru țara noastră. Este vorba despre organizarea unor mese rotunde, forumuri naționale și internaționale, festivaluri, excursii în locuri cu semnificație istorică, editarea unor publicații tematice, ș.a.


”Trebuie să cunoaștem istoria statalității moldovenești și să asigurăm continuitatea Republicii Moldova ca stat suveran și independent care își poate făuri propria soartă”, a declarat președintele Igor Dodon.


Amintim, că la 2 februarie, curent, sub egida Președintelui Republicii Moldova a avut loc Adunarea Festivă consacrată aniversării a 660-a de la întemeierea Statului Moldovenesc, la care au participat ex-președinți ai Republicii Moldova, deputați din primul Parlament al țării, reprezentanți ai corpului diplomatic, societății civile ș.a.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load