COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Cu ce s-au terminat perchezițiile de la Postul vamal Intern Petricani

Cu ce s-au terminat perchezițiile de la Postul vamal Intern Petricani

Cinci brokeri vamali au fost reţinuţi de ofiţerii CNA, procurorii anticorupţie şi ofițerii Direcţiei integritate şi supraveghere a Serviciului Vamal, într-un dosar de corupere activă.

Aceştia sînt bănuiţi că, pe parcursul mai multor luni, au săvîrşit acţiuni de corupere a vameşilor din cadrul Postului vamal Intern Petricani, prin transmiterea diferitor sume de bani pentru urgentarea procedurii de validare a declaraţiilor vamale.

Potrivit materialelor cauzei, brokerii au fost documentaţi în incinta postului vamal în momentele în care transmiteau lucrătorilor vamali documentele însoţitoare ale mărfurilor cu mijloace financiare ataşate.


Astăzi, în urma mai multor percheziţii, desfăşurate în incinta postului vamal, dar şi în birourile de serviciu ale brokerilor, 11 persoane, dintre care 6 vameşi şi 5 brokeri, au fost recunoscute în calitate de bănuiţi. Acestea au fost escortate la CNA pentru audieri suplimentare, 5 brokeri fiind reţinuţi pentru 72 de ore.

Reţinuţii sînt cercetaţi în conformitate cu art. 325 cod penal – corupere activă şi riscă pînă la 6 ani de închisoare cu amendă în mărime de la 2000 la 4000 unităţi convenţionale.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load