CSP răspunde la solicitările lui Andrei Năstase

CSP răspunde la solicitările lui Andrei Năstase

După ce ieri, 8 iunie, ministrul de Interne Andrei Năstase a transmis mai multe solicitări către Consiliul Superior al Procurorilor, astăzi instituția a venit cu o reacție.


În acest sens, Consiliului Superior al Procurorilor a precizat că pentru data de 09.07.2019 nu a fost preconizată și nici convocată o ședință în plen.


„În spiritul valorilor de independență a justiției, este inadmisibil ca Președintele Consiliului Superior al Procurorilor să răspundă cerințelor formulate în afara cadrului legal și vom acționa întotdeauna hotărît pentru a evita orice derapaje de la principiul supremației legii, care este, în ultimă instanță, un bun al cetățeanului.


Anterior, Consiliul Superior al Procurorilor a manifestat deschidere deplină cu privire la un dialog interinstituțional corect cu membrii Comisiei juridice numiri și imunități a Parlamentului, inclusiv și în formatul unui grup de lucru constituit ad-hoc, pe dimensiunea dezbaterilor referitoare la proiectul de modificare a Legii cu privire la Procuratură.


Avînd în vedere că domnul Andrei Năstase a renunțat la mandatul de deputat în Parlament și, implicit, nu mai deține calitatea de membru al Comisiei de specialitate, au fost epuizate premisele care validau întrunirea în acest format cu membrii CSP.


Astfel, în considerarea atribuției constituționale exclusive deținute, Consiliul Superior al Procurorilor reafirmă poziția sa de respingere a tuturor încercărilor, inclusiv a celor voalate, de atragere a instituției pe palierul politic”, se arată într-un comunicat de presă.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load