COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Controale la Aeroportul Internațional Chișinău

Controale la Aeroportul Internațional Chișinău

Controale neanunțate la Aeroportul Internațional Chișinău, după candalul iscat între taximetriștii autorizați de aeroport și ceilalți șoferi de la alte companii.

Un cerc vicios, au menționat inspectorii de la Transport Auto, care trebuia soluționat de administrația aeroportului. Conducerea acestuia nu a venit, deocamdată, cu un comentariu, scrie tv8.md.

Sub lupa reprezentanților Agenției Naționale Transport Auto (ANTA)au fost atît taximetriștii autorizați de aeroport, cît și cei de la alte companii.


Unul dintre administratorii companiei de taxi, contractată de aeroport, spune că șoferii săi nu ar încălca regulile.

„Marcajul ăsta nu este stipulat de noi, de Aeroport. În baza la ce v-au selectat pe dvs? Este o firmă selectată de mulți ani. Noi doar am procurat firma recent”, a realtat Cristi Tricolici, șeful secției Transport.

Totodată, acesta a negat că taximetriștii sînt amenințați de cei care activează la aeroport.

„Trebuie să se implice Poliția, ANTA. Mizeria acesta e de ani de zile. Chiar rog să fie puse aici mașini de patrulare și să se facă verificări”, a spus Tricolici.

După verificări, reprezentanții ANTA au calificat situația creată între taximetriștii de la Aeroport ca fiind un cerc vicios.

„Pe de o parte, Aeroportul îngrădește accesul. Pe de altă parte, automobilele neautorizate de Aeroport abuzează și staționează mai mult”, a menționat Alexandru Mîțu, inspector ANTA.

Inspectorul a mai precizat că instituția pe care o reprezintă nu poate decît să monitorizeze situația, iar cei care ar fi trebuit să soluționeze problema este, de fapt, conducerea aeroportului, deoarece instituția nu se află în subdiviziunea statului.

Scandalul între taximetriști, la Aeroportul Internațional Chișinău ar fi început încă acum două luni. În condițiile în care doar două linii de taxi sînt autorizate să presteze servicii, celelalte firme se plîng că sînt intimidate. Și, dacă iau pasageri, la comanda acestora, nu sînt lăsați în apropiere. Unii s-au ales cu amenzi după ce în fața aeroportului au fost desenate noi linii de marcaj.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load