Conlucrarea cu părinții ar duce la minimizarea riscurilor de delicvență juvenilă

Conlucrarea cu părinții ar duce la minimizarea riscurilor de delicvență juvenilă

Conlucrarea cu părinții în instituțiile școlare ar duce la minimizarea riscurilor de delicvență juvenilă.

Declarația a fost făcută de psihologul Sergiu Sanduleac în cadrul emisiunii „Tema zilei” de la postul de televiziune Canal 2, referindu-se la cazul de intoxicație într-o școală din Raionul Rezina care se presupune că a survenit în urma dispersării de vapori de gaz dintr-un spay de gaz de către un copil în sala de clasă din cadrul instituției din învățământ, transmite IPN.

În opinia lui Sergiu Sanduleac, este necesară prezența unui psiholog calificat în fiecare instituție, dar și profesorii trebuie să aibă o pregătire psihologică mai bună pentru a putea comunica mai lesne cu elevii și pentru a fi evitate asemenea situații.

Valentin Berezovschi, director adjunct al Liceului cu profil de arte „Mihai Berezovschi” din Chișinău, susține că nu crede că copilul din clasa a 9-a nu știa ce efecte are spray-ul. Vicedirectorul susține că în multe școli din țară au rămas puțini copii și este mai ușor de lucrat cu fiecare în parte și în satele mai mici se cunoaște situația familială a fiecărui copil. „Eu sunt sigur că aici se putea de lucrat mai mult ca să nu ajungă spray-ul prin cabinete”, spune Valentin Berezovschi.

Un grup de 14 copii, cu vârstele cuprinse între 11 şi 15 ani, dar şi un matur din satul Pereni, raionul Rezina, au fost internați în Spitalul raional, în stare grav-medie, cu simptome de dispnee și tuse. Doi copii au fost internați în secția reanimare, 12 copii în secția pediatrie, iar persoana matură în secția terapie.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load