TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

CNA intensifică lupta cu corupția în școli și spitale

CNA intensifică lupta cu corupția în școli și spitale

Centrul Naţional Anticorupţie a lansat recent două campanii anticorupție menite să combată acest fenomen în instituțiile medicale și cele de învățămînt, notează Noi.md.

„Corupţia dăunează grav sănătăţii”, un proiect desfăşurat împreună cu Ministerul Sănătăţii, Protecţiei Sociale şi Familiei, este destinat prevenirii actelor de corupţie în sistemul medical din ţară, promovării valorilor de integritate, precum şi îmbunătăţirea serviciilor medicale acordate cetăţenilor.


În paralel, în liceele din municipiul Chişinău, au loc întrunirile cu absolvenţii claselor a 12-a în cadrul campaniei „Fără corupţie la BAC” – proiect demarat în parteneriat cu Direcţia generală educaţie a Primăriei mun. Chişinău. Tinerii sînt îndemnaţi de CNA să nu dea mită pentru obţinerea unor favoruri, să denunţe cazurile ilicite care le devin cunoscute şi să adopte un comportament onest şi integru în perioada examenelor de bacalaureat.

Raportul de activitatea al CNA pentru săptămîna trecută mai relevă că a fost finalizată urmărirea penală în 10 cauze penale, în cancelaria CNA au fost înregistrate peste 1000 de materiale dintre care 46 de petiţii, la linia naţională anticorupţie au fost recepţionate 77 de apeluri, au fost eliberate 74 de caziere de integritate, au fost elaborate 12 analize operaţionale în privinţa a 71 de persoane.

Totodată, în decursul unei săptămîni, Agenţia de recuperare a bunurilor infracţionale a aplicat sechestru pe bunuri şi conturi în valoare de 1 000 000 de lei, se mai arată în raport.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load