TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Cîțiva tineri de la noi au creat o platformă de comunicare pentru bătrîni

Cîțiva tineri de la noi au creat o platformă de comunicare pentru bătrîni

Scopul principal al celor de la Bunătate.md este de a forma, pentru pensionari, o platformă pentru comunicare, unde aceștia să-și poată împărtăși experiențe și lega relații de prietenie.


Prin întîlnirile periodice organizate cu diferiți experți sau atelierele tematice, aceștia speră să readucă pe chipul bătrînilor rămași singuri sau care vor să socializeze, mai multă bucurie, un stil de viață sănătos și activități curente care i-ar scoate din rutină.


sînt planificate activități foarte diferite, în funcție de interesele celor care vin, dar și de capacitățile voluntarilor care s-au alăturat proiectului:


„Acum în Moldova se pierde valoarea unei persoane cu experiență, a bătrînilor care erau înțelepții comunităților pe timpuri. După pensionare, mulți dintre ei se ocupă, în cel mai bun caz, de nepoții lor, însă, de cele mai multe ori, rămîn acasă cu singurătatea lor. Ne-am inspirat din exemplele altor alte țări. În Italia, Portugalia, Spania, serile de dans sînt organizate în mod regulat pentru persoanele în etate”, ne spune Ecaterina Papanaga, una dintre activistele Bunătate.md.


În cadrul întîlnirilor sînt planificate și ședințe de terapie în diverse domenii, inclusiv recuperare rapidă, ateliere de artă pentru crearea de vaze decorative și multe altele.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load