Bucuria comunicării

10 dec. 06:00   Sănătate
15 ore in urma 660 0

Omul este o fiinţă socială, nu ne putem imagina viaţa noastră fără comunicare.

Întîlnirile cu prietenii, cunoaşterea oamenilor noi şi contactele de muncă - anume capacitatea de a comunica are un impact enorm asupra succesului nostru şi fericirii personale. Omul, care primeşte plăcere de la comunicare, întotdeauna se află într-o stare bună de confort emoţional. Iar acest lucru, la rîndul său, are un efect benefic asupra sănătăţii sale psihice şi fizice.

Astăzi există o mulţime de tehnici privind însuşirea abilităţilor de comunicare şi capacitatea de a găsi bucuria în comunicare. Toate aceste tehnici au cîteva principii fundamentale, acceptîndu-le pe care veţi vedea imediat, cît de uşoară şi plăcută a devenit comunicarea:

• Interesaţi-vă cu adevărat de alţi oameni. Arătaţi interesul pentru afacerile lor, puneţi întrebări, participaţi la discuţii privind problemele lor - şi veţi observa, cum oamenii se trag la dvs.
• Încercaţi să înţelegeţi alte persoane, manifestaţi stimă şi toleranţă. Exprimîndu-vă respectul faţă de ceilalţi, dvs. creşteţi autoaprecierea lor. Fiţi decenţi faţă de ceilalţi.
• Acceptaţi demnitatea altora şi fiţi generoşi în laude. Mai întîi de toate, atrageţi atenţia la calităţile bune, păstraţi critica pentru cazul extrem.
• Fiţi întotdeauna blînzi şi binevoitori. Oamenilor li este mult mai plăcut să se afle în societatea unui om pozitiv, decît ursuz şi nemulţumit.
• Adresaţi-vă mai des la conlocuitor pe nume. Pentru fiecare om numele lui propriu este cea mai plăcută muzică.
• Faceţi cunoştinţă cu oamenii noi. O varietate de contacte vă va permite să creaţi un cerc interesant de cunoscuţi.
• Iubiţi-vă! Poate cel mai important lucru pentru o comunicare plăcută şi eficientă este capacitatea de a se iubi şi de a se aprecia. Nu aşteptaţi pînă cînd se va găsi cineva, care vă va iubi în loc de însuşi dvs. Abilitatea de a se respecta şi de a se iubi – este o preocupare a dvs., nimeni nu o va rezolva pentru dvs. Oamenii întotdeuna percep persoana aşa, cum ea se vede singură.

2
0
1
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?