COVID-19 în MOLDOVA

Cîți tineri au fost înrolați în armata națională în ultimele luni

Cîți tineri au fost înrolați în armata națională în ultimele luni

Peste 1200 de tineri din țară au fost înrolaţi în Armata Naţională, în perioada lunilor aprilie-iulie, potrivit Ministerului Apărării.

În comparaţie cu anii precedenţi, a crescut numărul de recruţi cu studii colegiale şi profesionale tehnice. În ce raioane a fost înregistrat cel mai înalt nivel de înrolare vedeți mai jos.

Rezultatele încorporării pentru perioada aprilie-iulie 2020 au fost prezentate în cadrul unei şedinţe de bilanţ, desfăşurată la Ministerul Apărării, scrie unimedia.info.


Potrivit şefului Centrului Gestionare Resurse de Mobilizare și a efectivului Armatei Naționale, colonel Leonid Danilov, în perioada respectivă, în Armata Naţională au fost înrolaţi peste 1.200 de tineri, ceea ce constituie 100% din sarcina de încorporare stabilită prin Hotărîrea de Guvern nr.282/2020.

În comparaţie cu anii precedenţi, a crescut numărul de recruţi cu studii colegiale şi profesionale tehnice. De asemenea, au fost înregistrate schimbări nesemnificative privind numărul tinerilor care provin din sate şi oraşe.

Totodată, cel mai înalt nivel de înrolare a fost înregistrat de CMT-urile din raioanele Căușeni, Bălți, Strășeni, Soroca, Ungheni, Hîncești, U.T.A. Găgăuzia, Taraclia, precum şi secţiile administrativ-militare Dondușeni, Șoldănești, Cimișlia, Rezina, Dubăsari, Ștefan Vodă, Sîngerei, Fălești, Telenești, Briceni, Glodeni, Ialoveni, Drochia și Florești.

Ministrul Apărării, Alexandru Pînzari, a apreciat faptul că structurile responsabile de procesul de încorporare au reuşit să-şi îndeplinească misiunile în pofida situaţiei epidemiologice din ţară. „Am fost informat că aţi depus toate eforturile pentru completarea unităţilor militare cu numărul necesar de recruţi. Calitatea bună a procesului de încorporare din primăvara-vara acestui an se datorează şi colaborării strînse pe care aţi avut-o cu autorităţile centrale şi cele ale administraţiei publice locale”, a menţionat Pînzari.

Ministrul a oferit diplome unui grup de militari din cadrul instituţiilor specializate.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load