TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Cîte credite au fost oferite în cadrul programului Prima Casă

Cîte credite au fost oferite în cadrul programului Prima Casă

Peste 2000 de credite în valoare de circa 1 miliard de lei au fost oferite familiilor tinere și tinerilor necăsătoriți în cadrul Programului guvernamental Prima Casă.

Suma totală a garanțiilor de stat este de circa 500 milioane de lei.

Din 2000 de beneficiari, 1450 sînt familii tinere, iar 550 sînt tineri necăsătoriți. Vîrsta medie a solicitanților este de 31 de ani, iar valoarea medie a unei locuințe constituie aproximativ 580 mii lei. Din totalul locuințelor, 1873 au fost cumpărate în orașe, iar 127 - în sate.


În prezent, Guvernul pregătește lansarea Programului Prima Casa 4, destinat angajaților din sectorul privat. „De acest program vor beneficia angajații din sectorul privat, cărora statul le va oferi compensații de pînă la 50% din valoarea creditului Prima Casă. Compensațiile vor fi oferite în funcţie de mărimea salariului beneficiarului. Prin aceste FAPTE, ne dorim ca tinerii noștri să-și construiască un viitor aici, ACASĂ”, a spus premierul Pavel Filip.

Actualmente, statul acoperă pînă la 50% din valoarea creditului pentru angajații în cadrul instituțiilor bugetare, conform pachetului Prima Casa 2. De aceste facilități au beneficiat, pînă în prezent, 260 de persoane.

De asemenea, conform pachetului Prima Casa 3, familiile care au copii beneficiază de suport la procurarea primei case. Statul achita 10% din prețul locuinței pentru familiile cu un copil, 25% – pentru familiile cu doi copii, 50% – pentru familiile cu trei copii, iar pentru cei care au 4 și mai mulți copii, Guvernul achită integral suma, familia plătind doar dobînzile. Deja au fost achitate compensații pentru peste 520 de familii care au copii.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load