Ce ziceți de un pic de rock? Rubrică nouă pe portalul Noi.md

Ce ziceți de un pic de rock? Rubrică nouă pe portalul Noi.md

E cu adevărat bogat în talente Pămîntul moldovenesc! În orice domeniu al artei, poporul nostru a obținut succese și continuă să o facă, indiferent de circumstanțe.


Nu a devenit excepție nici o asemenea tendință minunată a artei contemporane ca muzica rock. În republica noastră solară acest gen de muzică a cunoscut înflorirea în anii '90, anume în acei ani în țara noastră se deschideau unul după altul cluburile, unde evoluau trupele rock moldovenești. Anume în acele timpuri, practic, în fiecare zi, în cabinetele de muzică de la colegiile muzicale, în subsolurile grădinițelor, școlilor și blocurilor, în garaje și chiar în curțile urbane obișnuite se nășteau noi formații muzicale.


Putem spune cu certitudine, că în spațiul post-sovietic Moldova a fost una dintre cele mai bogate țări în formații de rock and roll. De remarcat, de asemenea, faptul că rockul moldovenesc era de o varietate de invidiat, trupe locale creau și interpretau rock divers: de la rock clasic, blues și grunge pînă la punk rock, rock alternativ și heavy metal. Lista nu se rezumă, desigur, doar la aceste direcții, putem să o continuăm încă mult.


Stimați cititori ai portalului Noi.md, sîntem bucuroși să vă prezentăm rubrica absolut nouă - "Istoria rockului moldovenesc". Vom invita în studioul nostru muzicieni ai formațiilor rock actuale din Moldova, dar și pe acei care cîndva au fost interpreți de rock, alegînd această direcție minunată a muzicii, dar care au renunțat, din anumite motive, la cariera muzicală.


Cine sau ce îi inspiră pe moldoveni să compună și să interpreteze muzica rock? Care este diferența dintre rockul moldovenesc și tot restul rockului? Care sînt problemele cu care se confruntă formațiile moldovenești de rock? Acestea și multe alte întrebări, inclusiv personale, le vom adresa oaspeților noștri, invitați în studio. Iar originalității noii noastre emisiuni va fi interpretarea live a melodiilor de către muzicieni!


Va fi interesant și mult prea rock'n'roll-ist!


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load