COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

”Avem efectul croazierei japoneze”: Ce s-a întîmplat în căminul UTM

”Avem efectul croazierei japoneze”: Ce s-a întîmplat în căminul UTM

Ministrul Sănătății s-a arătat indignată de faptul că unii factori de decizie din cadrul instituțiilor de învățămînt au ignorat decizia Comiei Extraordinare de Sănătate Publică privind sistarea procesului educațional la toate nivelurile pentru a evita la maxim adunarea în grupuri a unor persoane și, în consecință, crearea unor focare de COVID-19.

Viorica Dumbrăveanu spune că după oprirea procesului educațional, căminul de la UTM, care acum se află în carantină, nu a fost închis.

„Cu regret situația ce s-a întîmplat în căminul unei instituții superioare de învățămînt este inversul deciziei care a fost primită de Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică. În baza unor cereri s-a generat concentrarea acestor tineri și tinere în cadrul căminului și avem acum efectul croazierei japoneze.

De fiecare dată am menționat că evităm concentrarea persoanelor în cadrul unei instituții, pentru a evita răspîndirea și crearea focarelor de COVID-19.


Această practică care a fost aplicată în cadrul căminului a generat contaminarea mai multor persoane. În cazul respectiv s-a generat un focar local și concentrarea eforturilor din partea sistemului medical și cel educațional pentru a preveni răspîndirea acestei infecții către alte persoane”, a declarat ministra în cadrul unei conferințe de presă.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load