Autorităţile găgăuze au alocat finanţare suplimentară pentru şcolile din autonomie

Autorităţile găgăuze au alocat finanţare suplimentară pentru şcolile din autonomie

Instituţiile de învăţămînt preuniversitar din UTA Gagauz-Yeri vor primi din bugetul autonomiei încă opt milioane de lei, conform unei decizii a comitetului executiv de la Comrat, transmite MOLDPRES.


Potrivit viceguvernatorului UTA Gagauz-Yeri, Olesea Tanasoglo, din bugetul regiunii au fost suplimentar alocaţi 8,14 mln de lei, ce vor fi distribuiţi şcolilor, gimnaziilor şi liceelor.  Banii vor fi valorificaţi pentru reparaţii capitale  şi cosmetice, necesare pentru a corespunde normelor sanitar-igienice ale clădirilor.


Astfel, pînă la începutul noului an şcolar urmează să fie schimbată podeaua în cantina Liceului “Todur Zanet” din satul Congaz, iar în gimnaziul Curoglo va fi reparat blocul sanitar, care va fi adaptat şi pentru copiii cu nevoi speciale.


De asemenea, va beneficia de finanţare şi un liceu din Comrat, unde se preconizează să fie deschise cîteva noi săli de clasă. Din suma amintită, 2,23 mln de lei vor fi alocaţi pentru amenajarea şi dotarea cu echipament necesar  a cabinetelor de chimie, fizică şi biologie, un milion de lei va fi direcţionat pentru achiziţionarea calculatoarelor şi 600 de mii de lei – pentru table interactive.


În luna iunie, autorităţile autonomiei găgăuze au anunţat că trei şcoli incomplete, care au mai puţin de 90 de elevi, vor primi bani pentru activitate. Astfel, potrivit unei hotărîri a Adunării Populare din UTA Gagauz-Yeri, şcoala din satul Bugeac va primi 738,8 mii de lei, cea din Cotovscoe – 414,3 mii de lei şi instituţia din Ferapontievca – 990,5 mii de lei.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load