COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Autoritățile au elaborat mai multe programe pentru diaspora care revine acasă

Autoritățile au elaborat mai multe programe pentru diaspora care revine acasă

În jur de 35 de mii de moldoveni de peste hotare au revenit, în ultima perioadă, în Republica Moldova. Autoritățile vor să-i convingă să rămînă în țară și au pregătit un set de măsuri în acest sens. Anunțul a fost făcut de șeful statului, Igor Dodon, în cadrul emisiunii „Președintele Răspunde”.

„Noi avem informații că în Romînia, de exemplu, o parte din cetățeni deja se întorc în Germania, la muncă. Pentru noi este important ca cetățenii noștri să rămînă acasă. Trebuie să le facem condiții. Am elaborat programe pentru a le oferi acestor cetățeni posibilitatea de a face o afacere, ca să primească aici salarii și să rămînă alături de familie. Poate pînă la sfîrșitul lui mai o să fie în jur de 100 de cetățeni. Statul va stimula acești oameni”, a spus Igor Dodon.

Precizăm că Pentru persoanele din diasporă, care au revenit în țară și doresc să investească în sectorul agrar, statul va oferi suport financiar prin intermediul Agenției de Intervenții și Plăți în Agricultură. Pentru aceste scopuri Fondul de subvenționare în agricultură urmează a fi suplimentat cu 50 milioane de lei.


În anul 2020, din Fondul Național pentru Dezvoltarea Agriculturii și Mediului Rural va fi oferit aproape un miliard de lei pentru subvenționarea investițiilor în agricultură.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load