TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

”ASITO Direct”, verificată de CNPF

”ASITO Direct”, verificată de CNPF

Consiliul de Administrație al Comisiei Naționale a Pieței Financiare (CNPF) a dispus efectuarea controlului tematic privind verificarea activelor și pasivelor ”ASITO DIRECT” SA la situația din 15 ianuarie 2020, precum și verificarea executării Hotărîrii CNPF nr. 57/17/2018 privind retragerea licenței CIA A”SITO DIRECT” SA.

Amintim că, compania ASITO DIRECT nu mai poate desfășura activități de asigurare, reasigurare sau orice alt gen de activitate din data de 28 decembrie 2018, Comisia Națională a Pieței Financiare (CNPF) a retras licența companiei, în baza cererei depuse de aceasta, transmite NOI.md cu referire la bizlaw.md.


Atunci Comisia a cerut conducerii ASITO ca în termen de 10 zile din data intrării în vigoare a hotărîrii să verifice și inventarieze contractele de asigurare și dosarele de daună instrumentate, înregistrate în evidența ASITO DIRECT. Scopul măsurii era evaluarea daunelor reale și obligațiilor de plată față de creditorii de asigurări, cu întocmirea listei creditorilor și asigurarea celei mai înalte priorități plății despăgubirii de asigurare pentru asigurările obligatorii de răspundere civilă auto internă și externă.

De asemenea, ASITO urma să notifice toți asigurații cu privire la posibilitatea acestora de a rezlia contractele încheiate cu compania și despre dreptul de a-și recupera primele de asigurare achitate aferente acestor contracte.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load