COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Ambasadorul României în Republica Moldova a adresat un mesaj de felicitare

Ambasadorul României în Republica Moldova a adresat un mesaj de felicitare

Ambasadorul României în R. Moldova Daniel Ioniță vine cu un mesaj de felicitare a R.Moldova la cei 28 de ani de Independență.

„Dragă Republica Moldova, la cea de-a 28-a aniversare a independenței tale, îți doresc să-ți consolidezi democrația, instituțiile și statul de drept, precum și să-ți urmezi neabătut calea europeană, care asigura stabilitate, predictibilitate și prosperitate tuturor Cetățenilor tăi. Te asigur, totodată, că România îți este întotdeauna alături, iar sprijinul nostru pentru viitorul tău european este sincer, dezinteresat și transpartinic”, mai spune amabsadorul într-un mesaj publicat pe pagina sa de facebook.

Republica Moldova a obținut recunoașterea oficială a statalității, la 2 martie 1992, cand a obținut statutul de membru al ONU.


Declarația de Independență a Republicii Moldova a fost un document adoptat de către Parlamentul Republicii Moldova.

Acest act fondator al Republicii Moldova din 27 august 1991 este marcat în fiece an ca Ziua Națională a Republicii Moldova sau Ziua Independenței.

Declarația a fost adoptată și semnată de 278 deputați în parlament la 27 august 1991. Actul original a ars în timpul protestelor din 2009 la Chișinău, dar un document identic a fost restaurat în 2010.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load