Aeronava AirMoldova blocată la Moscova va continua să efectueze zboruri

Aeronava AirMoldova blocată la Moscova va continua să efectueze zboruri

Aeronava companiei aeriene AirMoldova, care a rămas blocată pentru câteva zile pe Aeroportul Domodedovo din Moscova din cauza unor defecţiuni tehnice, a aterizat în seara azilei de ieri la Chişinău.


Informaţia a fost confirmată pentru ImapctTV.MD de către reprezentanţii companiei, dar au refuzat să ne comunice care  au fost defecţiunile tehnice şi cât a costat piesele de schimb.


Aeronava  de model Airbus A320 ER-AXP care aparţine companiei AirMoldova, a rămas blocată pe aeroportul rus, după ce  sâmbăta trecută, 24 februarie, a efectuat cursa 9U173  spre Moscova, iar din cauza defecţiunilor tehnice a rămas la sol pe Aeroportul Domodedovo.


Solicitată telefonic, Mihaela Josan, purtătorul de cuvânt al AirMoldova, a declarat ImpactTV.MD  că aeronava a aterizat în seara zilei de ieri, 27 februarie, pe Aeroportul Chişinău şi efectuează în continuare cursa Chişinău-Moscova, dar şi alte curse opertae de compania aeriană.


Josan a refuzat categoric să ne comunice care anume au fost defecţiunile tehnice pe care le-a avut Airbus-ul, dar nici cât au costat piesele de schimb, dând de înţeles că, după părerea ei, informaţia în cauză nu prezintă interes public, însă potrivit unor surse ale ImpactTV.MD care au solicitat să le fie păstrat anonimatul, aeronava ar fi avut probleme la sistemul de pornire a unuia dintre motoare.


Potrivit site-ului Flihtradar.COM avionul în cauză ar avea o vechime de aproape 20 de ani.


Incidentul cu acest Airbus nu este o premieră pentru compania sus menţionată, anterior o altă aeronavă a companiei s-a aflat la sol pe Aeroportul din Lisabona, din luna de3cembrie 2017 până săptămâna trecută, tot din cauza unor defecţiuni tehnice. La avionul în cauză s-ar fi defectat motorul.


Totodată, este de menţionat că la începutul lunii iulie a anului trecut, o altă aeronavă AirModlova s-a aflat la sol preţ de câteva luni pe Aeroportul din Verona, tot din cauza defecţiunilor tehnice.


Aici ar fi de menţionat că  la începutul anului curent,  un Airbus A319-112 al aceleeaşi companii  a fost întors din zbor  la scurt timp după decolare din cauza unor fisuri care au apărut în parbrizul cabinei piloţilor.


Reamintim că nu este pentru prima dată când aeronavele companiei AirMoldova au probleme tehnice în timpul zborului, la decolare sau la aterizare. Pe parcursul anului trecut au fost înregistrate mai multe cazuri cu implicarea aeronavelor companiei menționate mai sus, cum ar fi aeronava de pe cursa Chișinău – Atena care la fel nu a putut decola de pe Aeroport din cauza defecțiunilor tehnice, iar înainte de acest incident o altă aeronavă a aceleiași companii a avut probleme la aterizare, după ce a făcut o pană de cauciuc pe Aeroportul Internațional Chișinău.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load