COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Adunarea Generală a Judecătorilor se va convoca într-o nouă ședință

Adunarea Generală a Judecătorilor se va convoca într-o nouă ședință

Adunarea Generală a Judecătorilor se va convoca în ședință ordinară pe data de 13 martie 2020, începînd cu ora 10:00. Decizia a fost luată de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM).

Potrivit președintelui CSM, Dorel Musteață, astfel de ședințe ordinare au loc anual. La întrunire urmează să fie prezentat raportul privind activitatea instanțelor pe parcursul anului 2019, notează Noi.md cu referire la agora.md.

Dorel Musteață a explicat că data ședinței a fost stabilită pentru luna martie, astfel încît secretariatul CSM să reușească să pregătească toate datele necesare.


„Nu toate instanțele au prezentat date statistice, nu depinde de noi”, a adăugat membra Consiliului Nina Cernat.

Amintim că, la 27 septembrie 2019, Adunarea Generală a Judecătorilor (AGJ) i-a demis pe cei șase membri ai CSM, în pofida eforturilor Consiliului de a zădărnici convocarea AGJ. Membrii CSM au afirmat că decizia este ilegală și nu au recunoscut-o, atacînd în instanță decizia AGJ de a le ridica mandatele.

Ulterior, o nouă ședință a AGJ a fost programată pentru data de 25 octombrie. Guvernul nu a așteptat și, pentru a zădărnici o nouă întrunire a AGJ, a aprobat un proiect de modificare a legii cu privire la CSM, pentru a schimba regulile alegerii membrilor Consiliului.

Adunarea din 25 octombrie a picat, însă, din lipsă de cvorum. La ea urma să fie aleasă o nouă componență a membrilor CSM din rîndurile judecătorilor. Magistrații nu au anunțat data următoarei AGJ, iar la scurt timp a picat Guvernul Sandu și a fost numit și un alt ministru al Justiției - Fadei Nagacevschi.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load