COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

36 de angajați ai instanțelor judecătorești, infectați cu Covid

36 de angajați ai instanțelor judecătorești, infectați cu Covid

36 de angajați din cadrul instanțelor de judecată din țară sînt infectate cu Covid-19, inclusiv magistrați.

Situația este mai gravă în capitală, unde doar la Judecătoria Chișinău sînt diagnosticate cu noul virus 9 persoane, iar la Curtea de Apel Chișinău - 6 persoane. Șefii instituțiilor spun că au fost luate toate măsurile de protecție impuse de Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică, însă unele reguli chiar nu pot fi respectate, din mai multe motive, inclusiv financiare. Totodată, unii oameni, inclusiv avocați, nu ar fi receptivi la solicitările de a purta mască și mănuși și la cea de a intra în clădirea instanței doar dacă au ședințe de judecată, scrie unimedia.info.

La Curtea Supremă de Justiție au fost raportate cazuri de infectare la 2 judecători și 3 asistenți infectați; Curtea de Apel Chișinăpu - 6 persoane infectate; Curtea de Apel Bălți - 3 persoane.


„Problema este mai mult aici în Chișinău, știm care este cauza. Dacă facem comparație cu situația pandemică din țară, cel mai mare focar este în capitală, intanțele din Chișinău sînt foarte mari. Este o aglomerație mare nu doar de personal, dar și de justițiabili”, a menționat magistrata Luiza Gafton, membră CSM.

Magistrații se plîng că nu toți cetățenii și avocații sînt înțelegători și responsabili atunci cînd se prezintă în instanțele de judecată. Unii scot măștile imediat ce trec de polițistul de la intrarea în sediul instanței, alții fac scandal pentru a li se permite accesul în interior, deși nu au ședințe în ziua respectivă, iar în acest sens ar fi și imaginile de pe camerele de supraveghere, care pot demonstra cele expuse.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load