14 persoane au ajuns la spital, după ce au căzut pe gheță

14 persoane au ajuns la spital, după ce au căzut pe gheță

Paisprezece persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, în ultimele 24 de ore, după ce au căzut şi au suferit fracturi sau traumatisme din cauza ghețușului de pe drumuri, informează MOLDPRES.


Solicitat de agenţie, purtătorul de cuvînt al Institutului de Medicină Urgentă din capitală, Petru Craveţ, a specificat că din numărul total de pacienţi, doi au fost internați în spital, celorlalți li s-au acordat îngrijiri şi au fost lăsaţi să plece acasă.


„În mare parte, victimele sînt persoane în etate, care au căzut în curțile blocurilor sau în stradă. Totodată, o persoană a fost internată în secția reanimare cu degerături. Este vorba de o femeie, în vîrstă de 63 de ani, din raionul Ialoveni. În prezent, starea acesteia este gravă, femeia fiind conectată la respirație artificială”, a spus Craveţ.


La rîndul său, purtătorul de cuvînt al Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească, Diana Blănaru, a menţionat pentru agenţie că, în ultimele 24 de ore, o persoană din raionul Edineț s-a adresat la urgență cu hipotermie. „Este vorba de o femeie, de 84 de ani, care nu avea încălzire în cază. În sudul țării nu au existat cazuri de hipotermii sau degerături”, a spus Blănaru.


Medicii-traumatologi recomandă populaţiei, în special oamenilor în etate, să se abţină de la călătorii prin oraş, pe timp de ninsoare şi polei. Dacă s-a întîmplat că aţi căzut jos şi simţiţi dureri grave în porţiunile de corp vătămate, rugaţi trecătorii să apeleze Serviciul 903. Nu întreprindeţi nimic pînă la sosirea medicilor, pentru că orice mişcare în plus ar putea agrava și mai mult traumatismele, avertizează traumatologii.


Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, în următoarele zile, vremea se va încălzi.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load