Gerard Depardieu îl va juca pe Brejnev în filmul „Primăvara de la Praga”

Gerard Depardieu îl va juca pe Brejnev în filmul „Primăvara de la Praga”

Se preconizează ca filmările să înceapă în anul 2021. 

Gerard Depardieu a acceptat rolul secretarului general al Comitetului central al PCUS Leonid Brejnev în filmul cu titlul preliminar „Fața umană”. Pelicula, care va fi realizată de regizorul croat Lordan Zafranovici, este dedicată evenimentelor din august 1968 și personajului principal al Primăverii de la Praga, liderul Partidului Comunist Cehoslovac, Alexander Dubcek.

Scenariul filmului este încă pe jumătate gata. În prezent, autorul său - scenaristul slovac Karol Glavka - încheie finalul la Praga, care ar trebui să fie gata la sfîrșitul lunii septembrie. Este planificat ca filmările să înceapă în 2021, iar filmul va fi lansat în 2022. Bugetul estimat al filmului este de 260 de milioane de coroane (mai mult de 10 milioane de dolari), ceea ce va face ca filmul să fie cel mai scump film realizat vreodată de cineaști slovaci.
Încă nu se știe cine va juca rolul lui Dubcek. „Va fi jucat de un actor de renume internațional, dar negocierile cu el nu au fost încă finalizate", a spus Andrei Leka.

Regizorul Lordan Zafranovici, a văzut cu propriii ochi evenimentele „Primăverii de la Praha”, pentru că la acea vreme îşi făcea studiile la Praga, la Institutul de Cinematografie (FAMU), pe care l-a absolvit în 1971. În prezent locuiește la Praga, dar de obicei petrece jumătate de an în Croația. În 2018, în Slovacia, regizorul Ladislav Galama a făcut deja un film despre liderul comuniștilor cehoslovaci, întitulat „Dubcek”.
 

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load