TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

MAI multeminimizează

Gerard Depardieu, pus sub acuzare pentru "violuri", se declară nevinovat

''Sunt nevinovat şi nu am de ce să-mi fac griji'', a declarat actorul Gerard Depardieu pentru ediţia de joi a cotidianului italian La Repubblica, în replică la apariţia în mass-media a informaţiei referitoare la punerea lui sub acuzare pentru ''violuri'', informează AFP.

''Din punctul meu de vedere, cazul este închis, sînt nevinovat şi nu am de ce să-mi fac griji'', a declarat actorul, intervievat cu ocazia filmărilor la un nou lungmetraj, în regia lui Patrice Leconte, în care starul francez îl interpretează pe celebrul comisar Maigret.

Gerard Depardieu evocă ''caracterul profund nefondat al acuzaţiilor'' şi a adăugat că ''nu există dovezi, nu există nimic împotriva mea''.

''Nu pot decît să resping în termeni foarte clari toate acuzaţiile, aşa cum am făcut-o deja în faţa anchetatorilor'', a subliniat actorul, anunţînd că se va înfăţişa la tribunal pe 10 martie pentru a-şi reconfirma nevinovăţia.

Agenţia France Presse a dezvăluit marţi că actorul, în vîrstă de 72 de ani, a fost pus oficial sub acuzare pe 16 decembrie la Paris pentru două fapte de ''viol'' şi ''agresiuni sexuale'', în urma acuzaţiilor formulate împotriva lui de o tînără actriţă în vara anului 2018.

Actorul a declarat că ''este foarte surprins de decizia redeschiderii anchetei'', care fusese clasată iniţial din ''lipsă de probe''. Acesta a mai spus că preferă să ''evite să vorbească'' despre tînăra actriţă care a formulat acuzaţiile împotriva lui.

''Mi se pare groaznică mediatizarea cazului. Trăim într-o epocă dominată de un flux de informaţii continuu şi nemilos'', a mai spus starul francez.

''Cu toate canalele acestea de streaming, noile medii de comunicare, paginile de internet, reţelele de socializare, este ca şi cum am trăi mereu cu nişte căşti care transmit în mod constat ştiri negative, deseori false şi tendenţioase. E un lucru care îmi displace profund'', a adăugat Gerard Depardieu.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


MAI multe

Sondaj Toate

load