Zinaida Greceanîi a mulțumit pentru sprijin președintelui României

Zinaida Greceanîi a mulțumit pentru sprijin președintelui României

Poziția de susținere a noii majorități parlamentare și a coaliției guvernamentale, exprimată de Președintele României Klaus Iohannis și de poporul român este una foarte importantă pentru Republica Moldova.


Declarația a fost făcută de Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi la întrevederea de astăzi cu consilierul prezidențial pentru politică externă a României, Bogdan Aurescu.


”Apreciem transmiterea de către Preşedintele României a scrisorii către Președintele Consiliului European și Președintele Comisiei Europene privind situația din Republica Moldova”, a menționat speakerul.


De asemenea, Greceanîi a subliniat că instituția legislativă este una funcțională, au fost create toate organele de lucru, inclusiv aleși vicepreședinții și create comisiile permanente.


La rîndul său, Bogdan Aurescu a transmis mesajul de susținere al Președintelui României, care îndeamnă autoritățile din Republica Moldova să soluționeze criza politică pe cale pașnică, cu calm și reținere de la acțiuni violente.


Tot astăzi, în Parlament, membrii delegației au discutat cu liderii Fracțiunilor parlamentare a Blocului ACUM, Maia Sandu și Andrei Năstase.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load