Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Unde ar putea pleca Plahotniuc în cazul unei extrădări din SUA

23 iun. 2020,, 09:14   Politică
4966 2

Președintele formațiunii „Partidul Nostru”, Renato Usatîi, susține că fostul lider democrat Vladimir Plahotniuc, față de care au fost înaintate mai multe capete de acuzare privind escrocheria, spălarea de bani, organizarea și conducerea organizației criminale, are și cetățenia Republicii Cehe, pe lîngă cea a Republicii Moldova și a României.

Potrivit lui, fostul democrat și-a activat recent acest pașaport al Cehiei.

„Dacă va trebui să părăsească SUA, atunci în cătușe spre Moldova. Poate să plece în România, unde are cetățenie. El și-a activat unul dintre pașapoarte dintre cetățeniile actuale pe care le are. Pentru mine a fost o noutate faptul că el are cetățenia Cehiei, are pașaport cehesc. România, conform Constituției, își extrădează cetățenii dacă îi cere țara în care acea persoană are cetățenie. Trebuie de văzut ce prevede legislația Cehiei”, a menționat Usatîi la emisiunea „Politica Nataliei Morari” de la TV8.

Potrivit lui Usatîi, sămbăta trecută Vladimir Plahotniuc se afla încă în Statele Unite ale Americii.

Amintim că, la 12 iunie curent, Curtea de Apel Chișinău a menținut decizia Judecătoriei Chișinău, care a emis mandat de arestare pentru 30 de zile în privința acestuia.


Mandatul de arest a fost precedat de înaintarea învinuirii de către procurori în privința acestuia, pe capetele de acuzare enunțate de Procurorul General în briefingul de presă din 18 mai 2020: escrocherie, spălare de bani, organizarea și conducerea organizației criminale. Pentru aceste infracțiuni, legislația prevede pînă la 15 ani închisoare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?