Ultima oră! Demisii în lanț la Guvern

Ultima oră! Demisii în lanț la Guvern

Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi demiterea mai multor șefi de instituții subordonate Guvernului, informează Noi.md.


Unii dintre aceștia au demisionat din proprie inițiativă, alții au fost demiși la solicitarea premierului Maia Sandu.


Astfel, a fost aprobată cererea de demisie a secretarului general al Guvernului, Lilia Palii. Atribuțiile acesteia au fost preluate temporar de Roman Cazan, care este secretar general adjunct.


Totodată, fost aprobată decizia de rechemare din funcție a ambasadorului R. Moldova în SUA, Cristina Balan, care a depus cerere de demisie.


La funcția deținută a renunțat și directorul Agenției Proprietății Publice, Vladimir Baldovici, suspectat că este implicat în scheme ilegale de privatizare. Sandu a precizat că acțiunile și dispozițiile emise de Baldovici vor constitui obiectul unei anchete de serviciu. 


Fără conducător a rămas și Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor, Ion Sula, acesta fiind eliberat din funcția de director general interimar.


Secretarul general de la Ministerul de Interne, Simion Carp, de asemenea a plecat din funcție.


Tot astăzi, Guvernul a dispus ca atribuțiile directorului Companiei Naționale de Asigurări în Medicină să fie preluate temporar de vicedirectorul instituției, Iurie Osoianu.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load