Sturza comentează sechestrul mai multor proprietăți ale lui Plahotniuc

Sturza comentează sechestrul mai multor proprietăți ale lui Plahotniuc

Fostul premier, Ion Sturza, comentează ultimele întîmplări de la Chișinău, inclusiv sechestrul pus pe mai multe bunuri ale deputatului PDM, Vlad Plahotniuc.


Sturza indică și Hotelul Nobil, că a fost „hotelul preferat și acreditat în care se opreau reprezentanții multor instituții internaționale”, transmite Știri.md.


„Cît de rapid se prăbușește „imperiul” domnului Plahotniuc. 


Astăzi aflăm despre sechestrul aplicat de procurorii din „sistemul" construit de el(!) pe „activele” din Moldova, inclusiv asupra faimosului hotel „Nobil”, devenit sinonim al dezmățului și al controverselor. 


Puțini știu că pînă nu demult acesta a fost hotelul preferat și acreditat în care se opreau reprentanții multor instituții internaționale și ai Ambasadei SUA la Chișinău. 


Ba mai mult, mulți străini (inclusiv angajați ai Ambasadei SUA) frecventau săptămînal sauna de acolo. 


Nu mai vorbesc de oaspeții dragi din România. Șampanie, „țigarete”, video, foto la pachet... Aparent totul se îndrepta către un mandat internațional de arestare. 


Emis de... procurorii lui Plahotniuc. Șor deja e în căutare. Sistemul construit prin frică și umilință doar așa se prăbușește, atrăgînd după sine multă mizerie. Problema e că în acest sistem au fost antrenați foarte mulți – de la opincă la vlădică”, scrie Sturza.


El mai adaugă că „dacă ar fi să adoptăm o lege a lustrației (după exemplul ucrainean), am rămînea fără „elite". Luați lista invitaților de la nunta lui Șor și înregistrările de la „Nobil” și veți avea în față tot „iconostasul”.


Reamintim că mai multe active ale lui Vlad Plahotiuc au fost puse sub sechestru de procurori. Printre acestea, hotelul de lux Nobil și studiourile în care activează posturile TV, Prime, Publika, Canal 2 și Canal 3.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load