X 
Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1427
Preşedintele stiri: 4009

SIS va investiga sursa atacurilor cibernetice asupra sistemului CEC

25 feb. 2019,, 16:20   Politică
2323 0

Serviciul de Informații și Securitate al Republicii Moldova a emis un comunicat prin care anunță că vor investiga sursa și tipului atacurilor cibernetice înregistrate ieri seara asupra site-ului Comisiei Electorale Centrale.

În procesul de desfășurare a alegerilor parlamentare 2019, Sistemul informaţional al Comisiei Electorale Centrale (CEC) a fost ţinta mai multor atacuri cibernetice.

Potrivit Serviciului de Informații și Securitate al Republicii Moldova, cele mai multe atacuri au fost depistate odată cu închiderea secțiilor de votare, fiind identificate tentative de blocare și sistare a platformelor de afișare a rezultatelor preliminare ale scrutinului parlamentar.

Atacurile cibernetice asupra sistemului informațional au fost contracarate de către Serviciul Tehnologia Informației și Securitate Cibernetică, fiind asigurată funcționarea sistemului informatic fără devieri, prezentînd rezultatele alegerilor parlamentare din 24 februarie curent sub o formă transparentă și protejată.

Amintim că ieri, în cadrul unei conferințe de presă, șeful Inspectoratului Național de Patrulare, Marin Maxian a anunțat că pe parcusul zilei au avut loc mai multe încercări de a bloca sistemul informațional al Comisiei Electorale Centrale prin atacuri cibernetice.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?