COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Sandu, despre lipsa unui candidat unic pentru prezidențiale: Să nu facem panică

Sandu, despre lipsa unui candidat unic pentru prezidențiale: Să nu facem panică

„Partidul Acțiune și Solidaritate spune că în viitor își va alege mult mai bine membrii de partid care vor munci mai mult în folosul formațiunii”.

Declarația președintei PAS Maia Sandu a fost făcută în contextul în care candidatul independent Grigore Cobzac ar fi mințit partidul că nu va candida la alegerile pentru circumscripția din Hîncești, pe cînd încă era membru al formațiunii.

„Noi am depus efort pentru o a sprijini pe Olesea Stamate în calitate de candidat, iar domnul Cobzac pe care noi l-am sprijinit în alegerile anterioare a ales să ne mintă. Înainte ca Olesea Stamate să-și spună acordul pentru a fi candidata PAS, domnul Cobzac ne-a dat asigurări că nu va candida”, a declarat Maia Sandu în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la postul de televiziune TV8.

Președinta PAS spune că dreapta politică nu a înaintat un candidat unic deoarece atît Partidul Platforma Demnitate și Adevăr, cît și Grigore Cobzac au refuzat efectuarea unui sondaj pentru a deduce care este candidatul cu cele mai mari șanse.

Cît despre alegerile prezidențiale, Maia Sandu afirmă că PAS, PPPDA, PLDM și Platforma Unirea au purtat discuții cu privire la înaintarea unui candidat unic, apolitic, însă la scurt timp după aceste întrevederi, PPPDA a înaintat propriul candidat, politic.

Președinta PAS menționează că nu trebuie să existe panică dacă nu se va găsi consens în privința unui candidat unic de dreapta pentru alegerile prezidențiale din toamna și îndeamnă clasa politică la o campanie electorală civilizată.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load