X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Sandu: Ce am văzut în R.Moldova a fost umilirea unui popor întreg

29 iul. 2019,, 17:00   Politică
1755 2

Constituția nu este a Curții Constituționale, a deputaților sau a judecătorilor sau a procurorilor, ci a poporului. Astfel și-a început discursul premierul Maia Sandu astăzi, în cadrul ceremoniei dedicate aniversării a 25-a de la adoptarea Constituției, notează Noi.md.

Sandu a subliniat faptul că ceea ce s-a înîmplat cu puțin timp în urmă, cînd Constituția a fost subordonată unui grup de interese ”trebuie să fie o lecție pentru noi toți”.

„Ce am văzut în Republica Moldova a fost umilirea unui popor întreg, persecutarea oamenilor incomozi regimului, hărţuirea funcţionarilor care refuzau să îndeplinească ordine ilegale, asuprirea oamenilor cinstiţi care îndrăzneau să se opună nedreptății și protejarea hoților ce slujeau guvernarea, intoxicarea societății cu minciuni, construirea unui regim oligarhic autoritar și subordonarea instituțiilor statului unor grupuri de interese. Ei au încercat să transforme Constituţia într-un document fără importanţă. Ei au încercat să calce în picioare demnitatea, dreptatea, statul de drept, democraţia”.

Premierul a amintit despre faptul că paznicul cel mai important care trebuie să garanteze supremaţia Constituţiei este Curtea Constituțională, dar și poporul.

„Este de datoria noastră, a fiecăruia, să apărăm Constituția. În primul rînd, să nu permitem ca politicienii iresponsabili să ajungă la guvernarea țării. Să nu permitem să fim manipulați, mințiți, dezbinați. În al doilea rînd, să avem curajul să ne opunem nedreptăților atunci cînd acestea sînt comise de guvernare”, a adăugat Sandu.


Șefa executivului s-a adresat și viitorilor magistrați ai Curții Constituționale, îndemnîndu-i să fie apărători ai valorilor supreme.

„Dacă veți eșua, noi, oamenii acestei țări, vom ieși pentru a ne apăra demnitatea, dreptatea, libera dezvoltare a personalității umane, statul de drept, democrația, adică Constituția”, a notat Sandu.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?